Peuters in het wild

 Peuters in het wild is een landelijk project van Natuur is een Feest. Door heel Nederland worden natuuractiviteiten voor peuters en hun (groot)ouders georganiseerd. Voor wie samen met andere peuters en hun (groot)ouders wil genieten van het bos of een stimulans nodig heeft om naar het bos te gaan met zijn/haar peuter.

IMG_9868Elke ochtend heet Mina Muisje de kinderen welkom. We starten met een verhaal, gedicht of liedje als inleiding op het thema van de morgen. Daarna gaan we een paar activiteiten doen die passen bij het thema en het seizoen. Denk aan diertjes zoeken, luisteren naar de vogels, toversoep maken, een huisje bouwen voor de diertjes of de kleuren van de regenboog zoeken. We gebruiken zoveel mogelijk materiaal uit het bos of park. Elke morgen houden we pauze met fruit en drinken en sluiten we af met een liedje. Er is altijd ruimte voor vrij spel.

Ik vind het prettig om een aantal weken met eenzelfde groep te werken. De kinderen raken dan vertrouwd met de plek, met mij en het ritme van de morgen. Ook leer je de andere ouders beter kennen.

Ik laat me inspireren door de natuur zoals die op dat moment is. Ik neem de vrijheid thema’s zo nodig aan te passen.

Programma lente 2024:

Losse deelname kost € 9,00 per kind per keer. Kom je vaker of met meer kinderen, dan krijg je korting (zie tarieven).

Voor inwoners van Wageningen met een minimuminkomen is een bijdrage uit het Ik doe mee fonds mogelijk.

De (groot)ouders blijven verantwoordelijk voor hun kind. Baby’s zijn welkom als je ze gemakkelijk in wagen of draagzak mee kunt nemen. Voor een baby hoef je niet te betalen.

Het maximum voor een peuterochtend is 8 kinderen, voor peuters en kleuters 10 kinderen. Een ochtend gaat door zodra er 4 inschrijvingen zijn. Peuters zijn bij mij kinderen van 2 of 3 jaar. Kinderen tussen 1,5 en 2 jaar mogen meedoen als zij zelf 500 meter kunnen lopen en je het niet erg vindt dat zij niet alle opdrachtjes zullen begrijpen en dan hun eigen scharrelavontuur aangaan.

Je kunt je inschrijven door onderstaand formulier in te vullen.

Met een groep kun je ook een andere dag of tijd met mij afspreken. Je betaalt dan 50 euro voor een groep tot en met 6 kinderen en 7,50 euro voor ieder extra kind. De groep moet minimaal 1 volwassene per 2 kinderen tellen en ook hier blijf je verantwoordelijk voor de kinderen in de groep.

Voor kinderopvang met inzet van eigen begeleiders is een afspraak op maat mogelijk. Thema in overleg. Klik hier voor een infobrochure

Peuters in het Wild Wageningen_09032023

Vragen? Wil je bericht van de start van een nieuwe cursus? Stuur een mail naar spelonknatuurbeleven@gmail.com of bel 06 123 25 994

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Ik geef toestemming om mijn mailadres te bewaren om mij op de hoogte te houden van activiteiten tot mijn kind ongeveer 6 jaar oud is.
Ik geef toestemming voor het gebruik van foto's waar mijn kind of ik op staan voor website, Facebook en persberichten (ook digitaal)
Ik begrijp dat mijn gegevens bewaard zullen worden volgens de privacy regels op deze site