Kinderkampen

Op deze pagina vind je kampen in heel Nederland voor de zomervakantie en regionale kampen voor de korte vakanties voor gezinnen of jongens en meiden van 8 t/m 14 jaar die graag met leeftijdsgenoten de natuur in trekken.

Vanaf 11 jaar kun je ook kijken op

www.njn.nl

www.jnm.nl

www.ivn.nl/woesteland/ivn

 

Kampen van de Natuurontdekkers, 8-12 jaar

https://natuurontdekkers.nl/vakantie 

op de site vind je alle informatie, ook van de outdoor- en creakampen.

29 april t/m 2 mei 2024   Natuurkamp 8 t/m 12 jaar  Amersfoort

Het is lente! De tijd van jonge damherten, insecten, zon en zwemmen is weer begonnen. Samen met Natuurontdekkers kan je dit allemaal beleven op het lentekamp! Op een supermooie plek tegen de duinen aan en in het bos gaan we overnachten. Maar we gaan natuurlijk niet binnen zitten. Kom mee nachtvlinders vangen, vleermuizen luisteren, het strand op en vette avondspellen spelen op dit Natuurontdekkers-avontuur!

https://natuurontdekkers.nl/vakantie/lentekamp-natuur/

22 t/m 24 juli  Wenkamp 7 t/m 10 jaar  Vierhouten

Op Natuurontdekkers-kamp gaan is superspannend, maar ook ontzettend leuk! Om het iets minder spannend te maken is er het wenkamp. Bij dit kamp mag je ‘s avonds thuis slapen en het is 2 nachtjes in plaats van 4. Verder is het minstens zo leuk als elk ander Natuurontdekkers-kamp!

https://natuurontdekkers.nl/vakantie/wenkamp-2/

22 t/m 26 juli Waterkamp Earnewald  8 t/m 12 jaar

De zomer is weer begonnen! Een betere tijd om op kamp te gaan is er niet. Bij het Natuurontdekkers waterkamp gaan we lekker naar spelen aan het water van de Alde Feanen. Kom je ook mee kikkers vangen, dijken bouwen om Nederland te redden, zwemmen of een rondje kanoën? Daarnaast staan spannende avondspellen en marshmallows roosteren ook nog op de planning. Ga je ook mee?

https://natuurontdekkers.nl/vakantie/waterkamp/

29 juli t/m 2 augustus  Sciencekamp Oosterbeek 8 t/m 12 jaar

Ga mee op onderzoek in de natuur! We gaan net als echte wetenschappers de natuur bestuderen. Hiervoor moeten we natuurlijk bestuderen wat er allemaal leeft en dit noteren. We doen allemaal vette proefjes. Dus neem je labjas maar mee!

https://natuurontdekkers.nl/vakantie/template/

5 t/m 9 augustus Natuurkamp Leusden 8 t/m 12 jaar

De zomer is weer begonnen! Een betere tijd om op kamp te gaan is er niet. Bij het Natuurontdekkers natuurkamp gaan we lekker naar buiten met z’n allen. Kom je ook mee nachtvlinders vangen, vleermuizen luisteren, en vette avondspellen spelen in de bossen? Buscraft, survival en natuurlijk spannende avondspellen en marshmallows roosteren boven het kampvuur staan ook weer op de planning. Kom je mee?

https://natuurontdekkers.nl/vakantie/natuurkamp-1-2/

5 t/m 9 augustus Wilderniskamp Nunspeet 8 t/m 12 jaar

Ben je klaar voor een wild avontuur in het noorden van de Veluwe? We gaan op zoek naar wilde dieren en worden er zelf (bijna) ook eentje! Ook maken we kampvuren, zoeken we naar eetbare planten, bouwen we hutten om in te slapen en spelen we vette spellen. Wanneer de vleermuizen voorbij vliegen en we de sterren aan de hemel zien fonkelen duiken we in onze slaapzakken. Het wordt weer een knotsgezellige week!

https://natuurontdekkers.nl/vakantie/wildernis-kamp/

12 t/m 16 augustus  Dierenkamp Velp 8 t/m 12 jaar

Het Dierenkamp van Natuurontdekkers is voor echte dierenliefhebbers! Struin door de dierentuin en ga mee edelherten zoeken. Heb je wel eens gezien wat ze bij de dierenambulance doen? En weet je wat voor bijzondere diertjes er allemaal tussen de bladeren leven? Kom het ontdekken bij het dierenkamp!

https://natuurontdekkers.nl/vakantie/outdoorkamp-3-2/

19 t/m 23 augustus Natuurkamp IJmuiden 8 t/m 12 jaar

De zomer is weer begonnen! Een betere tijd om op kamp te gaan is er niet. Bij het Natuurontdekkers natuurkamp gaan we lekker naar buiten met z’n allen. Kom je ook mee nachtvlinders vangen, vleermuizen luisteren, en vette avondspellen spelen in de bossen? Buscraft, survival en natuurlijk spannende avondspellen en marshmallows roosteren boven het kampvuur staan ook weer op de planning. Kom je mee?

https://natuurontdekkers.nl/vakantie/natuurkamp-2-2/

 

Kampen van de NJN, 11-13 jaar

Kijk voor 11 t/m 25 jaar en overige activiteiten op https://www.njn.nl/agenda/

Zaterdag 13 t/m zaterdag 20 juli Weerribben

Weerribben I (piepkamp – 11 t/m 13 jaar)

27 juli t/m 3 augustus, Terschelling

Skylge II (piepkamp – 11 t/m 13 jaar)

Kampen van de JNM, 11-14 jaar

Kijk voor 11 t/m 25 jaar en overige activiteiten op https://jnm.nl

5 t/m 11 augustus, Terschelling

https://jnm.nl/evenement/zomerkamp-wadkamp-i2024/

12 t/m 18 augustus, Terschelling

https://jnm.nl/evenement/zomerkamp-wadkamp-ii/