Wie is SPELONK?

SPELONK is een initiatief van Ineke Jansonius.20230502_115347klompenpad

Ik vind het fijn om de natuur in te trekken en daar te genieten van wat ik tegenkom. Mooie bloemen, lekkere geuren, de wind door je haren en dieren op onverwachte plaatsen. Dit doe ik het liefst samen met anderen.

Privé zijn die anderen mijn familie en vrienden. Daarnaast wil ik mijn natuuravonturen graag delen met kinderen, omdat ik geloof dat het enorm belangrijk is dat kinderen de rijkdom van de natuur ervaren. Dat kinderen er avonturen kunnen beleven, ontdekkingen kunnen doen, hun energie kwijt kunnen, maar ook ervaren dat ze er rust kunnen vinden. Dit is een belangrijke basis waar ze in hun latere leven op terug kunnen vallen.

Niet alleen de kinderen die met ook hun ouders naar het bos gaan, maar ook de kinderen die deze ervaringen niet van thuis mee krijgen. De komende tijd wil ik proberen meer diversiteit in mijn groepen te krijgen.

Mijn basis ligt bij de NJN (Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie) en inventariseren voor het FLORON (Stichting Floristisch Onderzoek Nederland). Daarna ben ik lid geworden van IVN Natuureducatie.

Bij IVN Ede heb ik veel ervaring opgedaan met de natuur in trekken met kinderen in de basisschoolleeftijd: schoolwandelingen met groep 3-6, bosleskist met groep 7, knotten met groep 8, kabouterspeurtochten voor groep 1-2, waterbeestjes vangen met kinderen van 7-12 jaar en vele activiteiten met de jeugdclub voor 8-12 jaar. Daarnaast heb ik diverse natuurfeestjes georganiseerd voor mijn eigen kinderen.

Voor de peuters heb ik cursussen Peuters in het Wild gevolgd en als vrijwilliger op een peuterspeelzaal gewerkt.

Ik verzorg graag Peuters in het Wild, je natuureducatieprojecten, buitenactiviteiten voor de BSO  en (verjaardags)feestjes met een balans tussen spelen, ontdekken, energie gebruiken en rust.

Daarnaast ben ik nog steeds vrijwilliger bij IVN Ede.

Ik hoop dat je enthousiast raakt van mijn site en contact opneemt om nader kennis te maken.

logo spelonk natuurbeleven